Trenuję: Brak
Wysłany: 17 Styczeń 2009 Krav maga - Łódź
Jaka jest najlepsza sekcja krav magi w Łodzi ? Co myślicie o tej na Sienkiewicza 117 w gimnazjum nr. 5(http://www.kravmagalodz.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1)
Kiedy powinienem przyjść na pierwszy trening ? Płaci się z góry ? Czy pierwszy trening również jest płatny ? Grupa początkująca I a grupa początkująca II różnią się czymś od siebie np. przedziałem wiekowym ? jeśli tak to do której bym musiał chodzić jak mam 16 lat (rocznikowo 17)
Przedstawcie mi swoje opinie na temat tej sekcji i ewentualnie polećcie inną. I jeżeli ktoś z was tam uczęszcza niech mi w miarę możliwości wytłumaczy jak wygląda pierwszy trening i czego na dzień dobry oczekują. Tam na ich stronie coś mało jest informacji a poza tym zielony jestem w tych sprawach :).
Ostatnie pytanie:
czy są inne style walki które byście polecili takie bez zbędnych akrobacji czy wygibasów bardzo skuteczne i przydające się w starciach ulicznych ?
Sory za noobskie pytania.
Świeży Gość
Wysłany: 19 Wrzesień 2009
Co do powyższych pytań nie odpowiem ponieważ nie jestem z łodzi ale jeżeli interesuje Cię jakaś uliczna sztuka bez wygibasów polecam Combat Kalaki
ja cwicze kick boxing ale mimo to mam rozne ciekawostki dla tych ktorzy lubia cwiczenia domowe.
moj tato jest trenerem karate i krav magi chcialem chdozic na treningi krav magi ale sam poczatek jest bolesny
teraz w punktach powiem co i jak i jakie cwiczenia
1.rozciagliwe cwiczenia (rece w gore nogi bardzo rozszerzone)
2.ciosy (kucamy w lekkim rozkroku na 2 sekundy a nastepnie wstajemy i oddajemy cios w punkt ktory sobie wymierzymy)
3.kopniecia noga (stajemy rozprostowani rece mamy opuszczone i nieruchome prawa lub lewa reka kopiemy w dany punkt
wiecej cwiczen jezeli chcecie to piszcei do mnie na skrzynke zawsze odpisuje