Wysłany: 17 Październik 2005 Skąd wziąść materiały do nauki?
Chciałbym się uczyć kenjutsu ale nie mam skąd się uczyć. Pomóżcie mi znaleść jakieś książki.
Yakubu [Usunięty]
Wysłany: 17 Październik 2005
Wg mnie są to rzeczy, których z książek się nie nauczysz. Jedynie poprzez mozolne powtarzanie tego, co prezentuje sensei można nauczyć się sztuki walki, a "książkowe" zrozumienie tego co robisz samo przyjdzie z czasem.
Ryuzoku [Usunięty]
Wysłany: 17 Październik 2005
popieram, zamaist książek prędzej coprawda bym poradził jakieś filmy instruktażowe, ale to niestety najpierw radze wogole conajmniej rok pochodzic aktywnien a treningi, a dopiero potem zaczac bo inaczje to bedziem ijanie sie z celem, no i nie bedziesz wiedzial kiedy cos robisz dobrze a kiedy zle-ani co robisz w danym momencie zle...
Mieszkam pod Słupskiem, mam 18 lat i chciał bym się nauczyć władać kataną lub ewentualnie inną azjatycką bronią białą np. Wakizashi. Jeśli ktoś zna jakąś szkołę w Słupsku Darłowie lub Ustce, to prosił bym o kontakt na GG- 8429030. Z góry dziękuje i pozdrawiam.