Poprzedni temat «» Następny temat
Zabezpieczenie stóp
Autor Wiadomość
wex1 
Posiada 1 dan

Trenuję: BRAK
Wysłany: 27 Grudzień 2013   Zabezpieczenie stóp

Witam wszystkich,
Jestem nowy i mam pytanie. Mam zamiar zapisać się na Muay thai, MMA lub K-1 (ale K-1 raczej nie). Przechodząc do rzeczy chciałem się zapytać w czym można walczyć. Chodzi mi o stopy. Wiem, że najczęściej walczy się z gołymi stopami ale chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakaś inna opcja. Wiem też, że można walczyć w specjalnych butach ale czytałem, że niesie to za sobą plusy i minusy. Możecie rozwinąć ten temat? Odczuwam mały dyskomfort walcząc z gołymi stopami.

Fraggles 
Posiada 2 dan

Trenuję: Shaolin Kempo
Wysłany: 16 Kwiecień 2014   

Przejdzie Ci...:D Ćwiczenie bosymi stopami ma jedną NIEPRZECENIONĄ zaletę: Pozwala trenerowi ocenić technikę nożna dokładnie i nauczyć Cię precyzyjnego ustawienia stopy przy kopnięciach. za dwa lata będziesz mógł założyć buciki.

sasayaku4 
Posiada 1 dan

Trenuję: Karate
Wysłany: 15 Maj 2014   

Najlepiej się cwiczy na bosaka. Wiąże się to z możliwymi urazami, ale od tego się nie umiera. Poza tym jak mówi przedmówca na bosaka ćwiczysz ustawienie stopy

niedozwolonanazwa 
Posiada 1 dan

Trenuję: MT
Wysłany: 4 Wrzesień 2014   

Na początku proponuję jednak ochraniacze czy też specjalne bandaże usztywniające,to ważne aby nie złapać kontuzji. Poza tym ćwicząc na bosaka faktycznie trener może w pełni ocenić Twoją technikę.

last 
Posiada 1 dan

Trenuję: boks
Wysłany: 8 Wrzesień 2014   

Może spróbuj z ochraniaczami na golenie i stopy? Takie z pianki np bo pochłaniają siłę uderzenia i tym samym chronią przed kontuzją.

Link z podpisu patrz regulamin

Mali 
Posiada 1 dan

Trenuję: krav maga, bjj
Wysłany: 17 Wrzesień 2014   

Osobiście nie wyobrażam sobie ćwiczyć żadnej SW w obuwiu. Stopy są dość mocno eksploatowane - mocna podstawa i kopnięcia więc najlepiej je kontroluję będąc na boso.

niedozwolonanazwa 
Posiada 1 dan

Trenuję: MT
Wysłany: 13 Listopad 2014   

Właśnie o tym piszemy powyżej,takie ochraniacze na stopy to zdecydowanie najlepsza opcja i będzie Ci zarazem wygodnie,czego niestety nie można powiedzieć o żadnym obuwiu,zresztą na treningach czy podczas oficjalnych walk i tak obowiązuje zasada bez butów.

Odpowiedz do tematu