jakim treningiem najlepiej cwiczyc sprawnosc lewej reki? trenuje obecnie escrimami i musze cos z nia zrobic bo po krotkim treningu zaczyna mi juz siadac. niby umiem nia robic wszystkie triki ale o wieeele wolniej i niepewniej... jest na to jakis uniwersalny trening czy mam poprostu tak dlugo wykonywac te triki az osiagne zadowalajaca szybkosc?
_________________ Frag the best, die like the rest
rolland [Usunięty]
Wysłany: 12 Listopad 2006
Zacznij uzywac ja na codzien, mieszajac herbate lyzeczka, uzywac pilotu od telewizora lewa reka. Moze smieszne ale duzo daje, lapiesz zwinnosc, co do sily sama przyjdzie po odpowiednim czasie. Mnie sie to dosc udalo teraz tylko trening silowy z tendencja na lewa reke i bedzie super
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 5 Grudzień 2006
powiedziałbym coś ale by mnie zbanowali za wulgarnosć, ćwicz tą ręką po prostu tyle samo albo więcej powtórzeń lewą ręką. Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć
ja wpadłem ostatnio na genialny pomysł w szkole na niektórych lekcjach ćwicze sobie pisanie lewą ręką, a na większości lekcji obracam długopis między palcami (nie wiem jak to dokładniej wytłumaczyć). Te ćwiczenia pomagaja mi przyzwyczić się do sterowania lewą ręką (podobno inna półkóla mózgu jest za nią odpowiedzialna niż za prawą) i dzięki temu lepiej mi się łapie chwyty na gitarze:P
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
rolland [Usunięty]
Wysłany: 11 Grudzień 2006
nooo.... za prawa czesc ciala i "zmysly plastyczne" itp odpowiada lewa polkula, a za lewa czesc ciala, logiczne myslenie itp odpowiada prawa polkula ;]
MMarciNN [Usunięty]
Wysłany: 12 Grudzień 2006
W ogóle za sterowanie lewą stroną ciała, odpowiada prawa półkula i na odwrót.
Zaś cała mapa mózgu jest do znalezienia w podręcznikach z biologi. Tak czy siak, doszli naukowcy już dawno do wniosku, że jeśli ćwiczymy daną czynność za którą odpowiedzianlny jest powiedzmy płat znajdujący się na lewej półkuli, pomagamy też w rozwoju reszcie tej półkuli, na której znajdują się też inne płaty odpowiadające innym czynnościom.
Dlatego własnie tak wielu ludzi sławnych, którzy osiągnęli sukces w życiu, jest leworęcznych. Z tego co z biologii pamiętam na prawej półkuli znajduje się między innymi płat odpowiadający za Artyzm(plastyka, wyobraźnia, muzyka). Więc polecam Ci ćwiczenie lewej łapy, jeśli grasz na gitarce :)