Ja trenuje Krav Mage i polecam ci to israelski system samoobrony bardzo skuteczy w przypadkach wyszyszod cb i mniejsyzch to bardzo pomaga mi w zyciu juz pomoglo
Trenuję: BRAK
Wysłany: 18 Styczeń 2013
kurczę mi się zdaje że wszystko zależy od tego czy sparujemy czy nie. Pewne reakcje w stanach zagrożenia trzeba sobie wyrobić, trening na siłowni dwa razy w tygodniu i plecak cały sprzętu nie wystarczy. Nie łam się, sam nie wiem jakbym zareagował.
Nie wszystko przychodzi o d razu,ale faktycznie kilka sparingów by Ci się przydał,,głównie po to abyś się przełamał i uwierzył w swoje umiejętności,możliwości. Siłą fizyczna to tylko jeden element,nie świadczy o wszystkim.
Ja też polecam Krav Magę dla każdego, kto chciałby się nauczyć skutecznie obronić przed atakiem. Warto nieco poczytać na temat tej sztuki walki, ja sam zamierzam niedługo rozpocząć treningi. Nie zależy mi na atakowaniu, tylko na obronie w skrajnych przypadkach, gdy słownie nic nie zdziałam.
Krav Maga nie jest dla każdego,ale jako taki podstawowy i zarazem skuteczny system samoobrony jak najbardziej i również moge polecić,na pewno Ci się to przyda pod warunkiem oczywiście,ze bedzie systematycznie trenował.
Wysłany: 9 Kwiecień 2015 Re: nie potrafię się bić... :(
Wg mnie trzeba popracować nad psychiką. Jej kształtowanie przez bezpośrednie sparowanie z różnymi sparingpartnerami - począwszy od tych słabszych skończywszy na fachowcach:)
Wysłany: 22 Grudzień 2016 Gdybys chciał to byś go zabil
LesioS napisał/a:
Xaero napisał/a:
PS: Krav Maga i tyle powiem
Jeżeli chodzi o łomot na ulicy, to pewnie tak
I pewnie dlatego nie chcesz walczyć
Masz usposobienie człowieka spokojnego
Trenować karate to co innego jak walka rzeczywista
Oberwiesz więcej wtedy juz sie przełamiesz i zrobisz swoje
No nie wiem, ja miałem zaledwie 3 sytuacje że prawie doszło do bójki i wszystkie zostały zatrzymane dzięki mojej cierpliwości i opanowania. Dlatego taka sztuka walki jak aikido świetnie się dla mnie nadaje bo ja nigdy nie atakuje, co najwyżej się będę bronił. Jeśli jesteś osobnikiem który natomiast prowokuje takie sytuacje i jest raczej po tej drugiej stronie to polecam raczej boks czy krav. Ewentualnie BJJ jeśli dobrze czujesz sie machając nogami :)