Witam czy jest ktoś może z trójmiasta którego interesują sparingi fechtunku ? Chciałbym z kimś poćwiczyć a nie znam nikogo kto się zajmują walką na miecz:D . Nunchaku też może być z chęcią nauczę się czegoś nowego Pozdrawiam
[ Dodano: 20 Styczeń 2010, 21:42 ]
Hmmmm nikogo nie ma ? to może chociaz ktoś poleci jakąś fajną miejscówke w trójmieście
Yakubu [Usunięty]
Wysłany: 28 Marzec 2010
Poszukaj w Gdyni kendokow... Moze ktorys bedzie chetny sprobowac sparingu z nie-kendoka, albo moze ty zaczniesz cwiczyc kendo.
Zgadzam się że Kendo jest słabe bo to wersja sportowa liczy sie trafienie w czubek głowy.Jezeli chcesz nauczyć się walczyć mieczem to polecam Kenjutsu jest dość łatwe do nauczenia ale skuteczne.
_________________ "Drogą mi jest jedynie odnosić zwycięstwo jakąkolwiek bronią"
Yakubu [Usunięty]
Wysłany: 16 Maj 2010
Dyskutowac nie bede, bo to nie ma sensu. Po prostu radze cos dobrze poznac, zanim zacznie sie ferowac wyroki. Bez zrozumienia istoty rzeczy nie mozna oceniac.
trenowałem kendo za sprawa mojego wuja wiem o co chodzi jak to wyglada . Nie pisze o czyms czego nie rozumiem. Więc bez zbędnych komentów . Mieczem władam dobrze chciałem tylko jakiś trening z kims zrobić bo aktualnie nie mam nikogo po przeprowadzce i tyle