elo mam pytanie czy są jakieś ćwiczenia dla nóg bo jak mam trening na karate i powoli mamy kopać to zostajemy z noga w powietrzu wytrzymuje minimum 2 sekundy czy ktoś mi może powiedzieć czy jest właśnie jakieś ćwiczenie na taki ból żeby może mniej bolało albo coś xPP z góry dziękuje
_________________ "Woda może płynąć, albo niszczyć. Bądź wodą, mój przyjacielu."-Bruce Lee
Jeżeli nie możesz utrzymać nogi "bo ci opada" to znak że nie masz wytrzymałych mięśni
Rada: kopanie w wodzie i przysiady oraz inne ćwiczenia na większą wytrzymałość nóg, a nie na przyrost masy.
Jeżeli boli dlatego że nie możesz wytrzymać (nie od razu tylko po 2 sekundach) to patrz wyżej, a jeśli nie możesz gdzieś nogą wymachu zrobić bo cię blokuje i boli to...
Rada: rozciągaj się... innej drogi nie ma... (dobra rozgrzewka konieczna)
PS następnym razem pisz jaśniej...
_________________ "Mając dwadzieścia lat myślałem wyłącznie o kochaniu, teraz mając 50 - kocham wyłącznie myśląc." - Albert Einstein
Do większości tutejszych pytań pasuję...
"Trening czyni mistrza"
^^
No dobra, ale odpowiedni... bo baletnica nie musi rwać 200 kg, tylko opanować własne ciało...
A sztuki walki są czymś między sportem siłowym, wytrzymałościowym i "technicznym"(hmm... sport techniczny - fajna nazwa ).
Chodzi mi że musisz popracować nie nad siłą absolutną, czyli jak mocno walniesz z pięści, lecz nad stosunkiem masy mięśniowej do siły, czyli siły względnej...
Pozdrawiam.
PS ale to chyba jasne, że " "Trening czyni mistrza" "
_________________ "Mając dwadzieścia lat myślałem wyłącznie o kochaniu, teraz mając 50 - kocham wyłącznie myśląc." - Albert Einstein
"Bądź skonsultuj się z lekarzem, lub farmaceutą" xD
Zależy, jeżeli drży ci noga i sama opada- słabe mięśnie
jeżeli cie boli i nie możesz jej podnieść kilka centymetrów wyżej- słabe rozciągnięcie
Nie wiem natomiast jak to jest z plotką, że niektórzy nie mają własciwej budowy miednicy, przez co mają problemy z ogólną sprawnością stawu biodrowego. Myślę że można to uznać za mit, bo wszystko jest kwestią dobrego treningu. Pozdro dla Ciebie, mam nadzieję że uda ci sie poprawić swoją sprawność fizyczną.