Poprzedni temat «» Następny temat
Krava maga czy kick-boxing
Autor Wiadomość
s.cylwik 
Posiada 1 dan

Trenuję: BRAK
Wysłany: 2 Luty 2014   Krava maga czy kick-boxing

Cześć, jestem nowy na forum, więc witam wszystkich ;)
Mam 20 lat, 187cm, 78kg. Daawno temu jakieś10 lat temu trenowałem przez 5 lat karate shotokan.
Chcę się zapisać na sztuki walki, które nauczą mnie samoobrony zarówno "standardowej", czyli głównie na pięści, ale przy okazji także w sytuacjach większego zagrożenia typu ziomek z bronią. Mam do wyboru kick-boxing i krav-maga. Zastanawiałem się nad krav magą bo tam z tego co mi się wydaje uczą zarówno walki wręcz jak i gdy zaatakuje mnie ktoś z nożem etc. ale zastanawiam się czy nie wybrać kick-boxingu, gdyz mam wrażenie, że będzie tam więcej ćwiczeń "praktyczynch" czyli po prostu zwykłej walki. Co myślicie? Co doradzacie?

Dodam, że od dłuższego czasu zbieram się do trenowania, a zmotywowała mnie do tego dzisiejsza sytuacja w metrze, jak koleś szarpał dziewczynę, a ja reagując dostałem dobrze po głowie (ciut usprawiedliwiając się byłem po kilku piwach, a koleś był sporo większy ode mnie :) )

ziajaxoxo 
Posiada 1 dan

Trenuję: brak
Wysłany: 11 Luty 2014   

Ja bym Ci doradził Krava magę. Z takim wzrostem to idealnie. ;)
Ostatnio zmieniony przez wojownik 11 Kwiecień 2014, w całości zmieniany 2 razy  

Bimo 
Posiada 1 dan

Trenuję: BRAK
Wysłany: 18 Luty 2014   

Najlepiej zapisz się tu i tu. Tak po miesiącu. I potem sobie wyberzesz

[ Dodano: 2014-02-20, 14:57 ]
Sory byłem wtedy rozproszony. Zapisuj się na Krav Magę :D
Właśnie to zrobiłem sam :P
Ostatnio zmieniony przez wojownik 11 Kwiecień 2014, w całości zmieniany 1 raz  

Fraggles 
Posiada 2 dan

Trenuję: Shaolin Kempo
Wysłany: 15 Kwiecień 2014   

Nie popieram żadnego, ale powiem Ci tak: Po 5 latach karate masz podstawy, idź na 2-3 lata na Krav magę, to Ci się przyuda w takich sytuacjach. potem się przerzuć gdzieś, gdzie będziesz mógł poćwiczyć precyzję.

niedozwolonanazwa 
Posiada 1 dan

Trenuję: MT
Wysłany: 30 Lipiec 2014   

Krav maga to sensowny wybór,a poza tym to koleś pewnie wziął cię z zaskoczenia wiec też po kilku piwach różnie można reagować i myślę,ze bez tego byś sobie z nim poradził. To że jest większy o niczym nie świadczy:)

Odpowiedz do tematu