Poprzedni temat «» Następny temat
Krav maga Szybka technika kończąca na malo doswiadczonego
Autor Wiadomość
Waldek95 
Posiada 1 dan

Trenuję: Brak
Wysłany: 21 Październik 2010   Krav maga Szybka technika kończąca na malo doswiadczonego

Hejka jestem tu nowym urzytkownikiem i mam pewne pytanie

Jakie są najskuteczniejsze techniki konczące ktorych nie uczy sie od razu na treningach.

Pewnego dnia podszedl jakis chlopaczek, rok mlodszy, ja mam 15 lat, i zaczal sie stawiac, gdy chcialem to zalatwic powiedzial ze nie ma czasu i jestesmy umowieni na niedlugo.
Więc tak, dowiedzialem się ze cos tam trenuje, nie wiem nawet co , jedni mowia ze jest dobry inni ze sie szybko kladzie, jestesmy jednakowego wzrostu, gorzej bo ja mam max. 15kg wiecej od niego , czyli ja mam 84, a on ok 70 moze i mniej albo i duzo mniej bo po wygladzie ciezko mi wypatrzec. No i teraz, wiem ze trenuje ale wydaje mi sie ze nie trwa to dluzej niz max pol roku,

Wiec teraz czego takiego moze nie wiedziec i jak go szybko skonczyc?

manieko 
Posiada 1 dan

Trenuję: aikido
Wysłany: 24 Październik 2010   

to zależy co on trenuje

kratos 
Posiada 1 dan

Trenuję: BRAK
Wysłany: 18 Styczeń 2013   Re: Krav maga Szybka technika kończąca na malo doswiadczoneg

Waldek95 napisał/a:
Hejka jestem tu nowym urzytkownikiem i mam pewne pytanie

Jakie są najskuteczniejsze techniki konczące ktorych nie uczy sie od razu na treningach.

Pewnego dnia podszedl jakis chlopaczek, rok mlodszy, ja mam 15 lat, i zaczal sie stawiac, gdy chcialem to zalatwic powiedzial ze nie ma czasu i jestesmy umowieni na niedlugo.
Więc tak, dowiedzialem się ze cos tam trenuje, nie wiem nawet co , jedni mowia ze jest dobry inni ze sie szybko kladzie, jestesmy jednakowego wzrostu, gorzej bo ja mam max. 15kg wiecej od niego , czyli ja mam 84, a on ok 70 moze i mniej albo i duzo mniej bo po wygladzie ciezko mi wypatrzec. No i teraz, wiem ze trenuje ale wydaje mi sie ze nie trwa to dluzej niz max pol roku,

Wiec teraz czego takiego moze nie wiedziec i jak go szybko skonczyc?

z Twojej wypowiedzi wynika że to jakiś cienias. Jak to nie ma czasu? haha

LesnaChata_pl 
Posiada 1 dan

Trenuję: karate
Wysłany: 29 Kwiecień 2013   

Trenujecie po to żeby się potem bić między sobą na boku? W takim razie faktycznie nie bardzo widze sens opisywania technik kończących bo nic dobrego z tego nie wyniknie. Przemyśl ta sprawę.

Fraggles 
Posiada 2 dan

Trenuję: Shaolin Kempo
Wysłany: 13 Maj 2013   

Ugryź dzieciaku go w wacka, to zawsze podziała....

niedozwolonanazwa 
Posiada 1 dan

Trenuję: MT
Wysłany: 13 Listopad 2014   

Polecam przede wszystkim walkę w zwarciu bo jesteś cięższy od niego,więc każdy dystans i szybkie ciosy będą niestety na Twoją niekorzyść. Oczywiście to zależy co trenuje,ale generalnie jeżeli sprowadzisz go do parteru to na pewno uzyskasz przewagę.

Odpowiedz do tematu