Poprzedni temat «» Następny temat
info o fukuro shinai
Autor Wiadomość
wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN
Wysłany: 13 Czerwiec 2005   info o fukuro shinai

poszukuje informacji na temat fukuro shinai opisy, zdjecia itp, jak ktos natrafi w sieci na cos takiego to prosze o linka

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 20 Czerwiec 2005   

To chyba shinaiowa wersja Fukuroyari czy tam naginaty (raczej yari)

wojownik 
Szefu

Wysłany: 20 Czerwiec 2005   

w temacie chyba zle podalem nazwe laczac dwa wyracy a bardziej prawidlowo jest fukuro shinai. Jest to shinai powleczone biała skórą podobno to u nas nowosc i coraz bardziej popularne. Tylko nie wiem w czym :))) a kupic u nas chyba nie ma gdzie a sprowadzane ok 600 zl :(

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 21 Czerwiec 2005   

Mam gumowo-piankowe katany w domu... są pewnie lepsze od tego :)

GrafRamolo 
Posiada 2 dan

Wysłany: 22 Lipiec 2005   

Fukuro shinaj, mozna smialo obejzec a nawet nabyc w budojo. (bekasow 6 warszawa.) niestety cena nie mala bo i kupa roboty by sprzet byl wytrzymaly i w pelni urzytkowy. Ale nie da sie niczym zastapic tego sprzetu a prozno wymieniac zalety jakie plyna zurzytkowania jego.

wojownik 
Szefu

Wysłany: 20 Październik 2005   Re: Fukuro shinai

Sakura napisał/a:
Zastanawiam się nad kupnem tego produktu ze sklepu. W związku z tym mam kilka pytań:

1. Czy można określić jakieś konkretne rozmiary tsuki i "ostrza" no i fukuro w całości. Ciężko mi się w tym zorientować ze zdjęcia jak jest to dla mnie kwestia dość istotna.

2. Czy ma ktoś doświadczenia z tym przedmiotem ? Jakie wrażenia, wyważenie i wytrzymałość ? Bo zamierzam ją wykorzystywać do ostrych treningów no i fajnie by było jakby przynajmniej pół roku wytrzymało :wink:

Pozdrawiam
Dokłedne wymiary bedą na dniach ale jest to robione na bazie shinai tak więć tsuka pewnie będzie podobna a ostrze jest troche skrócone. Co do wytrzymałości to mam zapewnienia że wytzrymuje przynajmniej 4 miesiące ale wydaje mi się że to zalezy od zastosowania.

Sakura 
Posiada 1 dan

Wysłany: 20 Październik 2005   

Cytat:
Dokłedne wymiary bedą na dniach ale jest to robione na bazie shinai tak więć tsuka pewnie będzie podobna a ostrze jest troche skrócone. Co do wytrzymałości to mam zapewnienia że wytzrymuje przynajmniej 4 miesiące ale wydaje mi się że to zalezy od zastosowania.

Co do wymiarów tsuki to tak myślałem a skrócone "ostrze" mnie satysfakcjonuje. Czekam jednak na określenie wymiarów. A co do wytrzymałości to ciężko mi się było spodziewać dłuższego okresu niż kilka mięsięcy mocnego treningu. Ale mam nadzieje że jeśli się ograniczy z nim zabawe tylko do koniecznych sparingów to pociągnie dłużej. W każdym bądź razie wielkie dzięki i z niecieprliwością czekam na wymiary.

Pozdrawiam

wojownik 
Szefu

Wysłany: 26 Październik 2005   

no więc długość cąłkowita ok 105 cm a tsuka ok 30 cm waga 0,75 kg nowe zdjęcia będą z achwile w sklepie.

Odpowiedz do tematu