Czy ktos z Was slyszal moze o jakichs sztukach walki polskiego pochodzenia? czy cos takiego wogole istnieje? zapewne jest jakis rodzaj walki wywodzacy sie z polski (a przynajmniej mam taka nadzieje).
z Polski wywodzi się bicie pałą gdzie popadnie. Oczywiście w dziesięciu na jednego ;]
I ten sport ma nawet swoje zasady oto pare z nich:
1. Nie kop lezacego... (w wiecej niz dwudziestu)
2. Nie zaczepiaj goscia idacego z dziewczyna (jak jest kozak albo panna niewygledna)
3. Nie wyciagaj noza podczas walki (powiedz ze masz dosc a pozniej dzgaj w plecy)
4. Jak przeciwnik sie poddaje, przestan go bic i okaz mu szacunek za podjecie walki (skaczac mu po glowie)
i wiele innych
_________________ Autor tego posta informuje, że bywa skrajnie nietolerancyjny i często miewa w poważaniu resztę świata.
Dziękujemy za uwagę.
Combat 56 i BAS3 sa polskimi systemami napewno
natomiast co do miksow typu PASZW, kalaki i innych hybryd pewien nie jestem
Combat 56 i PASZW się zgodze ale co do BAS3 to pewny nie jestem, słyszałem też głosy że ta sztuka wogule nie istnieje i że została stwożona na cele komercyjne i jest poprostu mitem, a napewno nie jest ona nauczana w cywilu.
_________________ Autor tego posta informuje, że bywa skrajnie nietolerancyjny i często miewa w poważaniu resztę świata.
Dziękujemy za uwagę.
Do tsunami karate to ja bym się wolał nie przyznawać Bez urazy jeśli ktoś ćwiczy, ale chodżi mi tu o "wielkiego mistrza" Murata A podobno styl teraz rozbił się na dwie części, z którego jedna akceptuje Murata a druga nie...Ciekawe Nie uznają twórcy...
Tsunami niedługo w religie przejdzie <lol>
A tak na serio to Tsunami Karate porównałbym do piwa bezalkoholowego, niby z nazwy piwo, a jednak czegoś mu brak (%%%), i z tym całym Tsunami jest tak samo.
Dziękujemy za uwagę.
banan [Usunięty]
Wysłany: 3 Marzec 2005
jak ten koles jak zalozyc ta sztuke walki to mial zolty pas
i potem dal swojemu koledze kilka danow nie wiem ile a ten kolega dal potem muratowi i tak sie narodzilo dwoch mistrzow tsunami karate
pozycje sa niestabilne, garda w zlym miejscu, ehhhhhhhhh