Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy ze sprawnością
Autor Wiadomość
Schatten
Posiada 1 dan

Wysłany: 29 Marzec 2005   Problemy ze sprawnością

Ostatnio na treningach zauważyłem że przy wszelkiego rodzaju kopnięciach ( zwłaszcza w sewoczagi ) coś mi przeskakje w miednicy (czasami letko boli) :cry: Czy ktoś może mi poradzić jak w szybki sposób pozbyć się tej kichy :?: :?: :!:

PLEASE HELP

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan
Wysłany: 29 Marzec 2005   

Najbezpieczniej byłoby się zapytać jakiegoś lekarza od tych spraw - chyba będzie najrzetelniej, poza tym zbada Cię, a to zawsze więcej informacji do diagnozy... ;)
Ale Cię rozumiem, że dałeś pytanie na forum, sam nie przepadam za lekarzami....

Schatten
Posiada 1 dan

Mówiąc szczerze boje się, że mi powie : "Albo Taekwon-do albo zdrowie" :cry: :cry:

angelus88
[Usunięty]

mnie też często coś strzela (kości) ale to w moim przypadku znika po rozgrzewce, ale jak boli to lekarz, ja bym wolał najpierw wiedzieć czy mam wybór MA albo zdrowie :mrgreen: a nie zastanawiać się czy bym np. utykał jakbym wybrał wizytę u lekarza :n kiedy jeszcze mogłem

ps. Szefu kozackie emotki :t

marsik 
Posiada 2 dan

Wysłany: 30 Marzec 2005   

Ja też tak mam że przy kopnięciach czuje strzyknięcie w miednicy ale po rozgrzewce przechodzi. A jak jest u ciebie cały czas coś strzela czy po rozgrzewce jest już spokój??

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN
Wysłany: 31 Marzec 2005   

wedlug mnie jak najszybciej do lekarza i bedziesz wiedzial na czym stoisz. mysle ze warto wiedziec czy mozesz dalej cwiczyc czy lepiej z tego zrezygnowac bo moga pojawic sie jakies komplikacje :(

piotreksu 
Strażnik

Wysłany: 1 Kwiecień 2005   

do lekarza warto isc ale nie zawsze trzeba powaznie traktowac to co oni mowia. 3 lata temu jak zaczynalem trenowac i robilem sobie badania (ekg itp.) lekarze stwierdzili ze mam wyjatkowo powazna wade serca i cud ze wogole nie mam problemow z oddychaniem i normalnym funkcjonowaiem...przestraszylem sie tak ze spac nie moglem, na badaniach w szpitalu na ktore sam sie wybralem bo lekarze mnie juz skreslili okazalo sie ze to byla pomylka lekarzy i w sumie nic mi nie jest mialem lekka grypke:) o dlatego zle ekg wychodzilo...oczywiscie lekrze tego nie zauwazyli a ja omalo sie ze strachu nie przekrecilem...

Sorc 
Posiada 3 dan
Umysłowy abstynent

Wysłany: 2 Kwiecień 2005   

To może być dosyć cieżka sprawa, mianowicie przy trenowaniu MA zdarza się lekkie przesiunięcie pionowe obręczy miednicy w stosunku do obręczy barkowej :/
to moze byc Twoja przyczyna

Xaero 
Posiada 4 dan

Trenuję: sztuki walki
Wysłany: 26 Kwiecień 2005   

Ja wiem z doświadczenia coś boli do lekarza. Mam liczne skurcze lewej łydki ale daje sobie radę. Pamiętam w poprzednim roku ćwiczyliśmy tak zwane cięcia ręki i koleś mi całekiem zdrowo przyłożył bokkenem bolało jak hole.. nie ukrywam były łzy(bo mięczak ze mnie) i musiałem wracać do domu. Łapa mi tak napuchła żę musiałem iść do szpitala. Okazało się żę kość pod małym palcem pękła (ze zdjęcia wynikało że w 2 miejscach)

Odpowiedz do tematu