Wysłany: 2 Październik 2005 jak skutecznie walczyć w parterze
witam chciał bym się dowiedzieć jak skutecznie można walczyć w parterze i jak wywracać przeciwnika na glebe jeśli ktoś dysponuje filmikami i mógł by je zamieścić pod tematem lub wysłać mi je na meila był bym wdzięczny z góry dziękuje
<angelus88>
Wysłany: 2 Październik 2005 Re: jak skutecznie walczyć w parteże
jacek1987-1987 napisał/a:
witam chciał bym się dowiedzieć jak skutecznie można walczyć w parteże i jak wywracać przeciwnika na glebe jeśli ktoś dysponuje filmikami i mógł by je zamieścić pod tematem lub wysłać mi je na meila był bym wdzięczny z góry dziękuje
Pisze się parterze. Rz wymienia się na r w wyr. parteR.
Cóż z filmików wiele się nie nauczysz. Idź naj akieś zapasy, jj, bjj lub coś podobnego.
Wysłany: 2 Październik 2005 Re: jak skutecznie walczyć w parteże
jacek1987-1987 napisał/a:
witam chciał bym się dowiedzieć jak skutecznie można walczyć w parteże i jak wywracać przeciwnika na glebe jeśli ktoś dysponuje filmikami i mógł by je zamieścić pod tematem lub wysłać mi je na meila był bym wdzięczny z góry dziękuje
jesli chodziles na Judo/BJJ i sobie chcesz odswierzyc pamiec to dobra metoda ale jesli nie to nawet nie zlaz do parteru po filmach
Wszystko tak na dobrą sprawę zależy od tego jaki styl preferujesz więc sprecyzuj to i wtedy może podamy Ci kilka sensownych wskazówek jeżeli nie dostałeś ich jeszcze na treningu.
Cóż na ulicy skuteczna walka w parterze jest jak nauka fruwania z workiem cementu. Natomiast jak walczyć na sali - trzeba duzo ćwiczyć i mieć dobrego trenera........:)
N pomijam kwestie ulicy bo tutejsze walki i zachowania rządzą się swoimi prawami,więc to osobna kwestia. W dalszym ciągu nie odpowiedziałeś jednak na nasze pytania,tylko wtedy będziemy mogli coś doradzić.