Witam :) jak już sie zarejestrowałem na tym "nowym" forum, to wypadało by napisać pierwszego posta :P a o czym by tu innym pisać, jak nie o sztukach walki? :P TAk wieć ćwiczę Aikido w Opolskim Stowarzyszeniu Aikido OSA. Jak narazie doszedłem do 5 kyu ;] ...Aikido Rządzi ! :P
W użyciu jest bokken, JO, Bokuto oraz Tanto. Przynajmniej narazie. Jak bedzie dalej - zobaczymy
Z Tym ze, takiego bokkena to jest mare rodzajów :) najlepsze są bokkeny do Kendo j Iaido, takie grube, ze jak sobie pare minut poćwiczysz, to ręce odpadają
A ja mam 29-30 Stycznia bieżącego roku (czyli jutro i pojutrze :P ) staż Aikido Zobaczymy jak bedzie. Prowadzacy to m. in. Robert Jerzy Krac 4 DAN Aikido, M. Trabuć 2 DAN, A. Kubacki , także 2 DAN. Z tego co wiem to ma być jeszcze sporo osób z Wrocka i okolic. POstaram sie opisac na forum jak było :)
nowoopolskie PSA? pierwsze słyszę :) PSA to Polskie Stowarzyszenie Aikido, a ja jestem w PSA i w OSA (Opolskie Stowarzyszenie Aikido) Aikikai oczywiście :) A co, znasz Roberta? :)
1) tak czy siak, co oznacza ten przedrostek "nowo" :)
2) nie wiem jaką funkcję sprawuje, nie pytałem :)
3) Pierwszy dzień stażu wypadł super <jupi> Nap[rawdę ciekawie było, zobaczymy jak będzie jutro. A tak poza tym to są już nowe książeczki PSA (takie zielone) :)
No więc, nowe książeczki są mniejsze niż te stare. są w nich strony na wpisywanie stopni Kyu oraz Dan. Dożo miejsca (pare stron ) jest przeznaczone na staże aikido :) nie wiem co można by jeszcze o nich powiedzieć...kosztują 15zł :P
My jesteśmy przykładem małżeństwa trenującego aikido . Zaczęliśmy w październiku więc nie jesteśmy zbyt zaawansowani. Na razie mamy 7kyu i dużo zabawy z nim. Próbując przypomnieć sobie w domu jakieś nowo poznane techniki bardzo często stwarzamy coś nowego, co zaskakuje naszych obserwatorów Pozdrawiamy wszystkich trenujących aikido
Yo! Jak bylam mala to sie za duzo filmow naogladalam z mama gdzie wykorzystywali sztuki walki i tak postanowilam, ze tez cos bede trenowac ;) no i wypadlo na aikido. I wcale nie zaluje mojej decyzji, wrecz przeciwnie aikido stalo sie moja pasja :)
To znow ja :) Nie wiem czy wiecie ale Steaven Sagal ma 7DANA w aikido (jest moim ulubionym aktorem) zaczoł trenowac aikido w wieku 7 lat, ma czarny pas w aikido, karate, judo i kendo. Założył szkołę sztuk walki w Japonii i akademię sztuk walki w USA
PS Widział ktoś może filmik pt:"Zatoichi"? Jeśli tak prosze o komentarz :)