Wysłany: 14 Maj 2005 tonfa
zobaczymy jak juz dojdzie:) na razie nie mam skanera,ale cos sie zalatwi.no bo jak bardzo grube to nie wiem czy calosc zeskanuje,ale przynajmniej rysunki i wazniejsze czesci. Jak ktos z okolic warszawy to bede mogl pozyczyc
Wysłany: 17 Maj 2005 tonfa
Dzisiaj doszla ksiazka. 130 stron same zdjecia z komentarzami do technik. Z tego co wyczytalem to najlepiej jest jak ktos trenuje karate juz dlugo, bo tonfa ma byc przedluzeniem technik w karate.teraz musze kombinowac tonfe...
Sai też ciekawa broń. Tylko że do samoobraony już jej nie użyjesz :P
e tam nie uzyjesz. karate trenuje prawie 2 lata i jest ciekawe w sumie :P. walka tonfa nie jest latwa wbrew pozorom jak na moj gust ale da rade. tez bylbym zainteresowany ta ksiazka z powyzszych postow
Szef nie zrobi tonf bo cośtam. Nie pamiętam co, ale tonf nie wykona. Za to ja licytowałem 2 tonfy, wygrałem jedną, przy okazji dolicytowałem 2, ale ten gość od 1 powiedział, że da mi dwie. Noi będę miał trzy tonfy, jedną mogę za 10 zł sprzedać jak do mnie dojdzie.
w temacie:
sparowalem kiedys z kumplem (policjant-tonfa) kontra ja (los bokkenos). No i marnie wypadl...Na bokken nie bylo bata, w zasadzie szlachtowalem go jak chcialem