znacie coś dobrego na łupież?? Próbuje sie tego pozbyć od dłuższego czasu, ale ni hu hu Zaznaczam, że cena nie gra roli
MMarciNN [Usunięty]
Wysłany: 11 Luty 2006
Najlepiej do dermatologa, bo powodów dla których łupież występuje jest wiele. Wiek(czyli okres dojżewania), żadkie mycie, mycie w złym szamponie, złe mycie, alergia, choroby skóry(np łusczyca). I wiele wiele innych.
Dermatolog jest od tego właśnie więc najlepiej do niego się wybrać. Do dermatologa nie potrzeba skierowania, po prostu idizesz jak do lekarza pierwszego kontaktu.
Ja mam zlecony przez dermatologa szampon Seboklar(18 zł w aptece) na recepte. Poprawa była ale nadal nie wyleczył do końca łupieżu. Nawet teraz gdy się zgoliłem całkowicie na zero.
NIZORAL - jest the best. na serio działa cudnie. Tylko jest drogi... ale używając go profilaktycznie zapobiegniesz jego nawrotom. więc bez zastanowienia weź jakies 30-40zł i lec do apteki... powedz pani (zamiast poproszę to co Goździkowa) NIZORAL!! i masz prblem z głowy
Najlepiej do dermatologa, bo powodów dla których łupież występuje jest wiele. Wiek(czyli okres dojżewania), żadkie mycie, mycie w złym szamponie, złe mycie, alergia, choroby skóry(np łusczyca). I wiele wiele innych.
Dermatolog jest od tego właśnie więc najlepiej do niego się wybrać. Do dermatologa nie potrzeba skierowania, po prostu idizesz jak do lekarza pierwszego kontaktu.
Ja mam zlecony przez dermatologa szampon Seboklar(18 zł w aptece) na recepte. Poprawa była ale nadal nie wyleczył do końca łupieżu. Nawet teraz gdy się zgoliłem całkowicie na zero.
Zgolić sie na łyso jak KoJaK(tak jak mnie dawniej przezywali w klasie w gim) dobre pytanie, ale wg niektórych nie mam ąz tak wielkiego łupieżu, doradzil mi teraz kumpel head&shoulders. Zobaczymy pojutrze wypróbuje
Są też specjalne rodzaje szamponów do danej "dolegliwości" ,<np. rzepa pomaga przy wypadajacych włosach,wprawdzie strasznie śmierdzi ale mnie pomogło> (zreszta taki wiek i włosy wypadają ) powiniens szukac także takich szamponów gdzie pisze że skutecznie zwalcza łupież.Pamiętaj że niektóre szampony zawierają środki chemiczne na które możesz być uczulony co może drażnić twoją skóre i/lub spowodować że będziesz miał więcej łupieżu.Najprostszym rozwiązaniem jest iść do dermatologa.
Trenuję: Aikido
Wysłany: 19 Maj 2007
Ja gdy miałem łupież użyłem nizoralu, przeszło po 4 razach... Co do tej rzepy to prawda, ja jednak nie korzystam bo mi włosów nie brakuje... Łupież mogą też powodować szampony przeciw włosom przetłuszczonym. Szampony te są często wysuszające i ich stosowanie u niektórych powoduje łupież. ( i znów odpowiedź w starym temacie, ale cóż, może komuś się przyda xD)
Ostatnio zmieniony przez Zarun 19 Maj 2007, w całości zmieniany 1 raz