Poprzedni temat «» Następny temat
Kick Boxing
Autor Wiadomość
SongoxD 
Posiada 1 dan

Trenuję: Karate
Wysłany: 5 Listopad 2010   Kick Boxing

Siemaneczko wszystkim . Jestem nowy i chciałbym się o coś zapytać :
Mianowicie chodziłem do Shotokanu (Karate) ale za czasu kiedy byłem dzieciakiem (mniejszym) to miałem Ciężkie dupsko, i wszystko robiłem bez pary.
Teraz Mam takie problemy:
-podchodzi mniejszy odemnie o głowe daje mi plaska a ja nic nie robie. ! nie wiem czego to jest wina -,-
Teraz od następnego roku chiałbym zapisać się na Kick Boxing , i czy intensywne trenowanie go da jakieś rezulataty, że nie będę bał się komuś przyładować ?
Z reguły jestem spokojny (no prawie xDD ) ale cholernie boję się komuś coś zrobić.
A druga prośba może nie koniecznie do tematu.. Jak mogę walczyć z psychiką? By móc komuś zaczynającemu zalutować. ?

Z góry WIELKIE dzięki za odpowiedzi <--- :)

Laguna 
Posiada 1 dan

Trenuję: Kung Fu
Wysłany: 2 Grudzień 2010   

siemaneczko :)

Sam sobie odpowiedziałeś pisząc, że boisz się komuś coś zrobić.
jak zaczniesz trenować, to przede wszystkim odkryjesz tą parę w sobie i na pewno się wyrobisz :)
a psychika? możesz mieć blokadę, bo nie masz umiejętności, nie wierzysz w to, że sobie poradzisz. poza tym też nie chodzi o to, żebyś "lutował" każdemu, kto tylko na Ciebie krzywo popatrzy.
z drugiej strony patrząc: może akurat taka już jest Twoja natura. nie każdy i nie zawsze musi " lutować".

blood 
Posiada 1 dan

Trenuję: Leżenie na kanapie :P
Wysłany: 3 Grudzień 2010   

A może sie po prostu stresujesz, że jakieś dziecko zabijesz? :)

SongoxD 
Posiada 1 dan

Wysłany: 6 Styczeń 2011   

Blood właśnie o to chodzi bo boję się komuś coś zrobić z powodu takiego że wiem jakie będą z tego konsekwęcie. A jak myślicie bo mam 13 lat czy może mi to przejdzie. ?

Chyba zapisuje się na Muay Thai . :D

Rafi93 
Posiada 1 dan

Trenuję: Taekwondo-KickBoxing-Judo
Wysłany: 9 Styczeń 2011   

No masz dopiero 13 lat może ci przejdzie... , z byle powodu też nie ma co kogoś od razu w ryj walić .

Jak się boisz kogoś uderzyć to się może zapisz ja Judo , BJJ czy coś chwytanego , wtedy rzucisz na glebe , założysz mu dźwignie czy go przydusisz i po sprawie , zresztą dobry rzut załatwił by sprawę , tak w ogóle to style chwytane są dobre do obrony .

SongoxD 
Posiada 1 dan

Wysłany: 20 Styczeń 2011   

A co sądzisz o połączeniu Muay Thai i JuJistsu ?

[ Dodano: 21 Styczeń 2011, 16:46 ]
a po za tym boję się jeszcze że ktoś mi coś zrobi i bardzo mi zależy żebym już tak nie miał. :|

Odpowiedz do tematu