Poprzedni temat «» Następny temat
starzejemy się
Autor Wiadomość
wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN
Wysłany: 21 Marzec 2005   starzejemy się

Nawet nie zdajemy sobie sprawe z tego jak szybko sie starzejemy. Czy zastanawialiscie sie jak bedzie wygladal wasz stosunek do sportow, do trenowania SW, poswiecaniu czasu waszej pasi jak sa SW ? czy za 10 lub 20 lat dalej bedziecie robic to samo ?
moze bedziecie mieli rodziny, moze nie bedzie czasu na to ? co wtedy zrobicie ?
czy warto o tym rozmyslac ?

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 21 Marzec 2005   

Nie ma sensu martwić się na zapas :wink: . Choć łezka kręci się w oku :mrgreen: nie wyobrażam sobie siebie za 20 lat. Liczy się to co jest tu i teraz i w ciągu najbliższych 5 lat, reszta mnie narazie nie interesuje.

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan
Wysłany: 21 Marzec 2005   

Coż za filozoficzny temat :)
Najgorsze jest to, że człowiek w ogóle sobie nie zdaje sprawy, że czas leci i zauważa to dopiero póóóóóóóźno... i myśli: czemu ja wtedy nie wykorzystałem tego czasu, tylko żyłem w pośpiechu, nie zrobiłem tego czy tamtego... To i to mogłem zrobić lepiej...

Rozmyślać o tym na pewno warto - dzięki temu mamy szansę jeszcze coś zmienić...

Dlatego cieszcie się zyciem i nie martwcie szkołą/pracą. To taki pozytwyny koniec posta :mrgreen: ;)

marsik 
Posiada 2 dan

Wysłany: 22 Marzec 2005   

Za 20 lat o tej porze będzie sobota godz. 1.18 więc najprawdopodobniej będę spał albo jak bóg da i zdrowie pozwoli będę gdzieś imprezował.
A tak na poważnie to staram się nie myśleć o dalekiej przyszłości, i chwytać chwile. Co z tego że za 30 lat będę miał zajebistą prace i super brykę jak teraz musiał bym na nonstopie wkuwać (zmarnowana młodość), a i tak niewiadomo czy cały czas się ucząc miałbym coś z tego. Więc wychodzę z takiego przekonania że dzisiaj się zabawmy a co będzie jutro, to się zobaczy.

Odpowiedz do tematu